Naast de St.-Pauluskerk, ligt het vroegere paterskerkhof, waar ook ter dood veroordeelden een laatste rustplaats kregen.
Deze desolate plek, midden de armoede van het Schipperskwartier, werd tijdens de 18e eeuw een nieuwe tuin, een vergezicht, een visioen van hoop.

Pastoor Scheelen heeft een presentatie gemaakt over de Calvarieberg van Sint-Paulus. U kan deze presentatie afladen langs deze schakel.

In het leerhuis van de geliefde leerling...

Ergens in Klein-Azië beëindigt iemand de redactie van een boek. Vermoedelijk gebeurt dit omstreeks het jaar 90. Wie het schreef weten we niet. In onze handen hebben we een tekst van 15.000 woorden in een Griekse vertaling, gemaakt door een onbekende. De oorspronkelijk misschien Hebreeuwse, misschien Aramese tekst is verloren gegaan. Wat we wel weten is dat deze mysterieuze tekst in het begin van de tweede eeuw rondcirkelde in de vroegchristelijke kerken.

Het vierde evangelie is ontstaan in een gemeenschap van Judese volgelingen van Jezus, aanvankelijk gevestigd na zijn dood in Judea, waarschijnlijk Bethanië, de plaats waar Lazarus vandaan kwam. Zij vormden een leerhuis rond 'de geliefde leerling', een discipel van Jezus...

Pastoor Paul Scheelen geeft U in twee delen een overzicht van het Johannesevangelie.

laad deel 1 van "IN HET LEERHUIS VAN DE GELIEFDE LEERLING" (1.65 MByte).
laad deel 2 van "IN HET LEERHUIS VAN DE GELIEFDE LEERLING" (0.85 MByte).