Een Victoriaanse kasteeldame en twee Antwerpse beeldhouwers uit de Provinciestraat. Een verhaal over liefde, geloof en schoonheid.

Op dinsdag 2 april wordt in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen het toeristische seizoen 2019 geopend met een unieke tentoonstelling. De Antwerpse beeldhouwers De Boeck & Van Wint hebben in de tweede helft van de 19de eeuw verscheidene versies van hun kruisweg met 14 staties vervaardigd. Voor het eerst worden foto’s van de 14 vergulde staties van de Holy Angelskerk, Hoar Cross, UK, naast hun originele eikenhouten versie in de kruiswegkapel van de Sint-Pauluskerk geplaatst.

Het tweetalige (EN/NL) tentoonstellingsboekje werd gemaakt in samenwerking met de Holy Angelskerk en wordt in beide kerken te koop aangeboden.

Het officiële startschot is op dinsdag 2 april 2019 met volgend programma:

17u00 Opening van de Sint-Pauluskerk, ingang Sint-Paulusstraat, langs de grote poort naast nr 22. Broodjes en niet-alcoholische dranken worden aangeboden in de nieuwste verborgen parel van Antwerpen: het voormalige schooltje aan de binnenplaats van het oude klooster.

18u30 Welkomstwoord door Mevr. Nabilla Ait Daoud, schepen voor Cultuur, Kinderopvang, Personeel, Loketten en Ontwikkelingssamenwerking van de stad Antwerpen.

18u40 Een verhaal over liefde, geloof en schoonheid, verteld door  Armand Storck. Hij neemt u mee op reis in 1894, met een Engels zeiljacht naar Antwerpen en vandaar terug naar Hoar Cross in de Engelse Midlands.

19u45 Opening van de tentoonstelling, waarbij u het boekje als herinnering ontvangt.

De toegangsprijs tot die avond, inclusief alle activiteiten en het boekje, bedraagt € 10 per persoon. Inschrijvingen enkel per e-mail aan de Sint-Paulusvrienden vzw, die deze tentoonstelling en randactiviteiten organiseren: sintpaulusvrienden@proximus.be . U ontvangt een e-mail terug ter bevestiging, met de betalingsgegevens.

De tentoonstelling loopt tot Pinkstermaandag 2019 (11 juni).

Sint-Paulusvrienden vzw