Lees hier de uitgave 2013 september van het sint-pauluskrantje.

"nagelaten op het strand
grote, kleine mensensporen,
lichtvoetige eendagsdromen,
regels van het zomerspel
omgewoeld, toegevoegd,
tekens in het zand,
weggeëbd, opgenomen
in het eindeloze baren
van de brede moederschoot" - F.C.

Zomaar een kleine impressie van wat ‘vakantie’ oproept, wegen die mekaar kruisen, vluchtig wegebbend en/of beklijvend, herinneringen gekoesterd en bewaard in ons hart. Dankbaar voor die lange, zonnige zomer waar we zo naar snakten.

Vele mensen die we deze dagen ontmoeten, lopen rond met een ietwat ‘ongemakkelijk’ gevoel. Meer dan ooit beseffen we hier wat een enorm geschenk het is vakantie te kunnen nemen...
Dag na dag bestoken de media ons met de gruwelijke beelden van oorlogsgeweld waarbij honderden, duizenden onschuldige slachtoffers vallen.
Hoe ga je daar mee om, wie is bij machte om het vuur uit de lont te halen van zoveel brandhaarden?

Laten we toch maar de krachten bundelen om het nieuwe werkjaar te starten met frisse moed. Bewogen door die eeuwig jeugdige bijbelse spirit die ons oproept om in deze stad een gastvrije en open geloofsgemeenschap te zijn, waar mensen van alle kleuren en talen zich thuis voelen.
De nieuwe reeks oecumenische bijbelavonden waarin ‘De werken van barmhartigheid’ centraal staan, biedt je allicht nieuwe inspiratie (meer hierover op p…22)

En ondertussen zwermen ze weer uit, al die grote en kleine, dappere schoolgangertjes met hun - te zware- rugzak…. Het is me nogal wat, van die wekenlange ‘vrijheid-blijheid’ je weer in het schoolkeurs wringen. Hopelijk krijgen ze alle steun en begrip van ouders, leerkrachten,vriendjes … om er samen een ‘keitof’ jaar van te maken !

Namens de redactie: Zr. Hadewych, Ludo Beersmans, Jos Phlippo

pastoor Paul Scheelen