Afdrukken
Categorie: sint-pauluskrantje
Hits: 3905

Lees hier de uitgave 2015 maart van het sint-pauluskrantje.

We zijn bijna halfweg op onze veertigdagentocht naar Pasen; misschien toch een moment om je af te vragen hoe sterk (of zwak) jij die 'sterke' tijd tot nog toe hebt beleefd? Ligt die boeiende vastenkalender wat te verstoffen onder een stapel kranten of probeer je er elke dag een rustig moment voor uit te trekken? En hoe trouw ben je aan die bedoeling er dit jaar iets van te maken?

Veertig dagen woestijn-tijd
tussen oud en nieuw
tussen verleden en toekomst
tussen dood en opstanding ... 

Ze klinken profetisch deze woorden en actueler dan ooit in deze tijd van omwentelingen, opstanden, de luide schreeuw naar vrijheid en opstanding vanuit zoveel landen en volken.

Die grote droom van een nieuwe wereld, met menswaardig leven voor alle mensen oud en jong ... dat grote visioen van universele vrede.
Zal na die lange goede vrijdag van bloedvergieten en bruut geweld eindelijk het licht van Pasen doorbreken?

Onze redactie voelt zich verbonden met de vele Christenen en Moslims die vervolgd en soms uitgemoord worden omwille van hun geloof. Ooit bevond zich de grootste en meest ontwikkelde Christenheid in het Midden-Oosten en Klein-Azie. We waren, het vergeten.
Het Stabat Mater van Pergolesi op dinsdag 31 maart bezingt dat lijden maar vertolkt ook de hoop. Als je enigszins kunt, zorg dat je die wondermooie uitvoering niet mist.
Noteer nu reeds het schitterende programma van de orkestmissen.

De redactie wenst u nog een mooie vastentijd toe.
Een hartelijke groet namens hen,

pastoor Paul Scheelen